Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, este chemat în instanță unde se examinează dosarul primarului general Dorin Chirtoacă.

După ce ședința de astăzi a fost întreruptă, edilul de Chișinău a declarat presei că această plângere a fost depusă de avocat, pentru că urmărirea penală a început înainte să aibă loc vreo infracțiune.

„În ordonanța de începere a urmăririi penale este scris că vor aranja licitația. Eu am pus următoarele întrebări în cazul în care cei de la CNA, Procuratura Anticorupție știau că urmează să fie aranjată o licitație. De ce nu au venit în ziua licitației pentru a opri acest lucru, cum am mai avut practica cu executorii judecătorești. Doi, de ce un an jumate nu am fost audiat în acest dosar. Pentru că în acest timp, brusc, am devenit pericol public. Urmează să se expună instanța”, a spus primarul.

Avocata Tatiana Iovu a precizat că astăzi a contestat ordonanța de pornire a urmăririi penale, care a fost emisă pe 25 decembrie 2015 ca fiind una ilegală și abuzivă. Astăzi s-a amânat ședința de judecată, pentru că urmează să se decidă asupra procurorului care va reprezenta instituția în judecată. "Din punct de vedere procedural, în instanță trebuie să vină procurorul care a emis actul de pornire a urmăririi penale, adică a șefului Procuraturii Anticorupție, domnul Viorel Morari”, a comentat Iovu.

De cealaltă parte, procurorul care instrumentează cazul califică aceste acțiuni ale avocaților ca fiind drept un joc.

„Este un joc ceea ce fac avocații domnului Chirtoacă. Este o ordonanță legală și întemeiată. Au pus la îndoială împuternicirile mele. Am să-l informez pe domnul Morari cu citație de la instanța de judecată”, a comentat procurorul.

Contactat de Deschide.MD, șeful Procuraturii Anticorupție a declarat că încă nu știe despre ce este vorba, însă, după ce se va informa, va reveni cu detalii.