În contextul asigurării securităţii cetăţenilor în timpul deplasărilor cu transportul public urban, Secţia supraveghere transport şi circulaţie rutieră desfăşoară periodic controale inopinate la staţiile terminus ale maxi-taxiurilor, precum şi în parcurile de autobuze.

Astfel, poliţiştii au iniţiat verificări pe ruta 101, fiind depistate şi documentate mai multe încălcări admise de către şoferi privind respectarea regulilor de exploatare a mijloacelor de transport, destinat pentru transportarea cetăţenilor.

În urma acţiunilor desfăşurate, poliţiştii au întocmit 17 procese verbale cu privire la contravenţii, şi anume pentru exploatarea vehiculelor cu defecte tehnice în sistemul de frânare sau în mecanismul de direcţie, în dispozitivele de iluminare ori de semnalizare, cu defecte tehnice interzise prin regulile de circulaţie rutieră sau efectuarea transportului rutier fără a deține copia conformă a licenței de transport rutier pentru vehiculul rutier cu care este efectuat transportul.

Şoferii au fost sancţionaţi cu amenzi în mărime de la 500 lei până la 1000 lei.

Totodată, au fost remise prescripţii administratorilor de rute, pentru înlăturarea defecţiunilor depistate în urma verificărilor.