Ieri, în jurul orei 15:00, a fost înregistrată o solicitare de ajutor aero-medical SMURD Iași. Solicitarea a venit, întrucât un tânăr de 25 de ani care era internat la spitalul raional Soroca, avea nevoie de transport asistat pentru a ajunge la un spital de profil din Chișinău.

Elicopterul SMURD Iași a aterizat pe pista specială, construită pe teritoriul Direcției situații excepționale Soroca, unde erau așteptați de către un echipaj 903 de la spitalul raional. Pacientul a fost predat echipei SMURD, care l-au asistat medical pe tot parcursul drumului Soroca - Chișinău, drum parcurs aproape în 35 minute.

Astfel, la ora 17:45 minute, elicopterul SMURD Iași a aterizat pe stadionul Dinamo din capitală, fiind aici preluat de o ambulanță și transportat către Institutul de Urgență din Chișinău, pentru îngrijiri medicale. Din informațiile preliminare, se cunoaște că tânărul este din raionul Soroca și a ajuns la spital, fiind diagnosticat cu multiple traumatisme, printre care și traumatism craniocerebral grav.

Este de menționat că intervențiile aeromedicale SMURD, desfășurate de către echipajele SMURD din România, vin în ajutor de fiecare dată, când sunt solicitați, pentru a oferi ajutor și asistență calificată, cetățenilor Republicii Moldova aflați în situații dificile.

Potrivit statisticii, pe teritoriul Republicii Moldova, pe parcursul a doi ani, au fost efectuate 29 astfel de intervenții aero-medicale SMURD.