Doi minori de 14 şi 15 ani, originari din raioanele Străşeni şi Calaraşi, au fost reţinuţi de poliție şi documentaţi pentru răpirea unui automobil de model „VAZ 2107”.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Poliția Capitalei, incidentul a avut loc la finele lunii iunie, pe strada "Ion Creangă" din sectorul Buiucani, în jurul orei patru dimineaţa. Surprinşi de un echipaj de poliţişti, ce patrula prin zonă, adolescenţii au accelerat în direcţia comunei Bubuieci.

În timpul deplasării, ar fi creat situaţii periculoase de accident. Poliţiştii i-au urmărit până la intrarea în localitate. La un moment dat, adolescenţii au părăsit automobilul pe marginea drumului şi au fugit pe câmp, într-o direcţie necunoscută. Dar ulterior au fost localizaţi şi escortaţi la Inspectorat pentru documentare, unde şi-ar fi recunoscut complicitatea.

Cercetând autoturismul, forţele de ordine au stabilit că minorii au pătruns în habitaclu prin forţarea geamului lateral, iar motorul l-ar fi pornit de la firele electrice.

A fost dispusă iniţierea unei cauze penale pentru răpire de transport, care prevede de la 3 ani până la 5 ani de închisoare.