Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit noile prețuri-plafon pentru benzina A-95 și motorină. Potrivit noilor prețuri, benzina s-a ieftinit cu 1 ban, iar motorina s-a scumpit cu 21 bani. Prețul pentru un litru de benzină A-95 nu va depăși 16 lei și 24 de bani, iar pentru motorină - 14 lei și 03 de bani.

Noile prețuri intră vigoare începând de mâine și vor fi valabile până pe 18 octombrie. Companiile petroliere sunt obligate să ajusteze prețul de comercializare al carburanților astfel ca să nu depășească reglementările ANRE.

Prețurile respective au fost stabilite de ANRE în conformitate cu prevederile noii Metodologii de formare și aplicare a prețurilor la produsele petroliere, în vigoare din 13 mai 2016. Prețurile afișate astăzi pe pagina electronică a ANRE vor fi valabile 14 zile calendaristice.

Conform Metodologiei, ANRE, la fiecare 14 zile calendaristice, în ziua de marți, stabilește prețurile plafon de comercializare cu amănuntul a benzinei, motorinei și a gazului lichefiat și le publică pe pagina sa web pînă la ora 13.00. În aceeași zi, fiecare operator de pe piața produselor petroliere va determina, pornind de la prețurile plafon stabilite de ANRE, prețurile de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere, le va publica pe pagina sa web și le va afișa pe panourile informative de la stațiile de alimentare. Prețurile stabilite de operatori vor intra în vigoare și se vor aplica pentru toți consumatorii, cu începere din ziua de miercuri, ora 00.01 noaptea.