Ministerul Afacerilor Externe si Integrării Europene s-a autosesizat pe marginea accidentului produs în Ungaria, în dimineața zilei de azi in jurul orei 11.30, în care un autocat cu cetățeni moldoveni care se întorcea din Nice, Franța, la Chişinău a derapat.

Instituția anunță printr-un comunicat de presă că accidentul s-a produs din cauza că o maşină ar fi tăiat calea autocarului. Ambasada Republicii Moldova de la Budapesta este în contact cu autoritățile ungare. Consulul Republicii Moldova este în drum spre locul accidentului.

Ministerul a activat celula de criză care are ca scop coordonarea tuturor acţiunilor privind acordarea asistenței cetățenilor moldoveni.

Potrivit ultimelor informații recepționate de la autoritățile maghiare două persoane ar fi suferit leziuni uşoare, iar altă persoanã este în stare gravă. Victimele au fost transportate la spital pentru investigaţii.

Pentru mai multe detalii rudele pot contacta: -numărul de urgență al Ambasadei Republicii Moldova la Budapesta: +36302838060 -numărul de urgenţă al Celulei de Criză a MAEIE +37362177555. Ministerul va reveni cu detalii.