O moldoveancă de 36 de ani, acuzată de uciderea fiicei sale de patru luni, a fost achitată de instanța de judecată italiană. Motivul invocat de instanță, pentru care aceasta a fost absolvită de pedeapsă, este tulburare mintală totală.

Femeia, stabilită în comuna Orte Scalo, provincia Viterbo, Italia, a fost acuzată că și-a înecat fiica. Nenorocirea s-a întâmplat acum un an, pe 20 iulie. Totodată, aceasta a încercat să-l omoare și pe fratele ei, după care a vrut să-și pună capăt zilelor.

În urma investigațiilor, s-a stabilit că aceasta ar suferi de tulburări psihice, iar atunci când a recurs la acest gest oribil de a-și omorâ fiica a făcut-o inconștient.

„A fost o tragedie umană imensă. Totul ar fi fost din cauza depresiei postpartum, femeia fiind incapabilă să răspundă pentru acțiunile sale. Ea a fost deja internată într-un centru de reabilitare. Suntem încântați că judecătorul a acceptat cererile noastre, dar rămânem profund afectați de tragedia care a lovit această familie și întreaga comunitate Orte”, a declarat avocatul apărării.

Sursa: stirilocale.md