În urma incidentului produs la operarea cursei Heraklion venim să reiterăm punctul de vedere al Companiei FLY ONE, calificându-l unul drept regretabil, nu însă străin aviației și care, de altfel, a fost gestionat tehnic de către companie conform tuturor regulilor stabilite, dar care a fost rău comunicat celor interesați, se menționează într-un comunicat al companiei.

Deși cursa respectivă a fost una contractată integral unui operator turistic din Republica Moldova, FLY ONE se declară deschisă să examineze în comun cu acesta orice cerere parvenită din partea pasagerilor noștri și care va fi tratată cu maximă responsabilitate.

„Ținem să menționăm că s-a făcut mai multe faţă de alte companii din R. Moldova care s-au confruntat cu situaţii similare. Chiar şi aşa, au fost trase nişte concluzii şi s-au învăţat nişte lecţii care vor contribui, pe viitor, la ridicarea nivelului calităţii serviciilor noastre pentru a face față unor cerințe mai riguroase ale pasagerilor. Referitor la cazul dat, ne vor face să fim mai buni cât priveşte intervenţiile în situaţii excepţionale. Deoarece, pentru noi, mai presus de toate este pasagerul”, se menționează în comunicat.

Potrivit reprezentanților FlyOne, întârzierile și abaterile de la orarul de zbor stabilit, care sunt semnalate de mai mulți pasageri ai companiei, vor fi eliminate în viitorul apropiat.

În doar câteva săptămâni, flota companiei va fi suplinită cu încă o aeronavă, şi este doar una dintre acţiunile pe care intenţionăm să le întreprindem.

Intrarea pe piaţă a companiei noastre a creat un mare stimulent, a provocat reducerea preţurilor la serviciile aeriene cu aproximativ 30%. Nici o companie aeriană, anterior, nu a generat o aşa reducere de prețuri, atât de favorabilă pasagerilor.

Călătoriile cu transportul aerian au devenit și mai accesibile.

Compania FLY ONE este una dintre cele mai sigure companii avia care operează în R. Moldova, iar despre asta vorbesc datele din cele mai recente rapoarte ale SAFA (Safety Assesment of Foreign Aircraft) realizat de statele membre a Uniunii Europene, care arată 0 puncte acumulate, ce înseamnă rezultat maxim posibil la capitolul siguranță și securitate aeronautică, lucru datorat multiplelor inspecții de rampă ad-hoc.

De asemenea, compania noastră are una din cele mai bune punctualități, fapt despre care vorbeşte și statistica companiei OAG Aviation Worldwide Limited ( www.oag.com ), informație publicată la categoria EMEA (European/Midle East Airlines).

Cu toate acestea, reprezentanții FlyOne menționează că s-ar afla în centrul unei campanii de denigrare, cu specularea unor date false, care sunt expuse tendențios pentru a plasa operatorul aerian într-o lumină proastă.

Acest lucru nu se face dezinteresat. Ştim comandatarii acestor atacuri şi mai cunoaştem că intenţiile lor reale constau în a avantaja unii concurenţi pe piaţa de profil, dar şi în a pregăti terenul pentru o nouă companie aeriană care intenţionează să fie lansată pe piaţa transportului avia în R. Moldova la sfârşitul acestui an. Această practică nu este una sănătoasă şi noi dăm asigurări că nu vom admite aceste lucruri, vom apela la toate insţantele competente, care trebuie să-şi facă datoria şi să protejeze libera concurenţă, să pună în capul mesei un singur aspect şi să opereze cu un singur instrument – interesul pasagerului.

Amintim că săptămâna curentă presa din Republica Moldova scria că 170 de moldoveni au trecut prin clipe de coșmar, după ce avionul unei companii armene, închiriat de compania aeriană FlyOne, a făcut cale întoarsă, invocând unele defecțiuni la șasiul din față.

Compania aeriană Fly One a apărut în vizorul presei după ce s-a aflat că în spatele acestei afaceri ar sta actualul ministru al Justiției, Vladimir Cebotari, și fostul director al Autorității Aeronautice Civile din Republica Moldova, Mircea Maleca. Reporterii Deschide.MD au publicat o serie de investigații jurnalistice care relevă faptul că Mircea Maleca, profitând de funcția pe care o deținea, a făcut lobby pentru o companie aeriană privată, al cărei fondator este chiar socrul său.

Detalii: FlyOne zboară cu o singură aeronavă, comasează rutele şi încearcă răbdarea pasagerilor

Detalii: Cursa lui Maleca, asigurată de Fly ONE: Chișinău - Amnezie

Detalii: Filip i-a cerut lui Maleca să plece

Detalii: CNI va verifica „interesele” ministrului Cebotari și a ex-șefului AAC

Detalii: „Cod roșu de minciună” la lansarea noii companii aeriene - Fly ONE

Detalii: Cursa lui Maleca, asigurată de Fly ONE: Chișinău - Amnezie