Președintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Victor Micu, a devenit, oficial, judecător al Curții Supreme de Justiție (CSJ). Proiectul de hotărâre în acest sens a fost votat cu puțin timp în urmă în plenul Parlamentului.

Potrivit documentului, șeful CSM este numit în funcție până la atingerea plafonului de vârstă de 65 de ani. Anul acesta Victor Micu a împlinit 50 de ani.

Victor Micu s-a născut la 25 februarie 1967, în satul Popeştii de Sus, raionul Drochia. Activitatea juridică şi-a început-o în 1994, ca anchetator, ulterior, ocupând funcţia de consultant superior în cadrul Curţii Supreme de Justiţie.

----La 30 aprilie 1998, a devenit judecător al Judecătoriei Rîşcani, municipiul Chişinău, mai apoi, vicepreşedinte şi preşedinte al aceleiaşi instanţe de judecată.

În cadrul Adunării Generale a Judecătorilor, ce a avut loc pe 17 ianuarie 2014, Victor Micu a fost ales membru al CSM. Prin Hotărârea Consiliului Superior al Magistraturii din 17 iunie 2014, Victor Micu a fost desemnat preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii.