Astăzi va avea loc prima ședință de judecată în dosarul viceprimarului Vlad Coteț, reținut în luna mai de angajații Centrului Național Anticorupție.

Amintim că doi funcţionari ai Pirmăriei Chişinău – viceprimarul Vlad Coteţ şi adjunctul Direcţiei generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare, Radu Blaj – au fost reținuți pe 25 mai de CNA într-un dosar de corupție, în care mai figurează doi intermediari și un inspector principal de la Inspecția de Stat în Construcții.

Imediat după ce a fost reținut, viceprimarul municipiului Chişinău, Vlad Coteţ, a făcut hipertensiune arterială esențială, cardiopatie hipertensivă, potrivit diagnosticului în baza căruia a fost internat. 

Ulterior, Radu Blaj a fost pus sub control judiciar și obligat să plătească o cauțiune de 140 de mii de lei, funcționarul fiind eliberat din izolatorul Centrului Național Anticorupție.

O înregistrare video a Centrului Național Anticorupție face dovada că viceprimarul Vlad Coteț ar fi primit mită pentru semnarea unor acte pentru construcții: