Curtea de Apel Chișinău a respins astăzi recursul avocaților lui Ilan Shor și îl lasă pe primarul de orhei în arest la domiciliu. Avocații acestuia susțin că de când clientul lor se află în arest la domiciliu, procurorii nu au mai venit cu argumente noi ce ar duce la menținerea arestului preventiv.

Tot astăzi, ca și la celelalte ședințe de judecată, în fața judecătoriei a avut loc un protest organizat de susținătorii lui Ilan Shor. Candidatul la alegerile prezidențiale din partea partidului primarului de Orhei a ținut un discurs de susținere pentru acesta.   

Amintim că Ilan Shor a fost eliberat pe 5 august de către magistrații de la Curtea de Apel, din arest în izolator, în arest la domiciliu.

Ilan Shor a fost reținut pe 22 mai pentru 72 de ore într-un alt dosar intentat penumele lui care vizează excrocherie în proporții deosebit de mari și spălare de bani, acțiuni comise în perioada când a deținut funcția de președinte al Băncii de Economii din Moldova. Ulterior prumarului de orhei i-a fost prelungit mandatul de arest cu 30 de zile

Shor are statut de învinuit și într-un dosar pornit încă în 2014.

În cadrul anchetei pe cauza respectivă, CNA şi Procuratura Anticorupţie au făcut la începutul lunii februarie 2015 percheziții la domiciliul lui celui în cauză, acesta fiind adus ulterior la sediul Centrului Național Anticorupție pentru audieri.