Până în 2019 în Republica Moldova va fi construit un Centru unic de instruire a polițiștilor care va furniza câte 750-800 de polițiști pe an. Cel puțin asta a dat de înțeles Șeful Inspectoratului General de Poliție, Alexandru Pînzari, în cadrul unui interviu acordat portalului DESCHIDE.MD.

Potrivit lui Alexandru Pînzari Academia noastră frunizează anual câte circa 150 de absolvenți ceea ce este insuficient pentru țara noastră. Iar sprijinul financiar al Uniunii Europene de circa 50 de milioane de euro va oferi posibilitatea de a soluționa această problemă.

„Până în în 2019 vom construi un Centru unic de instruire a polițistilor pentru că Academia noastră nu furnizează suficiente cadre. De acolo avem circa 150 de absolveți pe an, dar poliția noastră are nevoie de mult mai multe cadre noi. Centrul despre care vă vorbesc va avea capacitatea de a instrui preț de șase luni câte 750-800 de polițiști într-un an”, a declarant A.Pînzari pentru DESCHIDE.MD

Despre multe alte schimbări și performanțe care urmează a fi atinse de Poliția țării în următorii ani cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, aflați din interviul integral.