În perioada estivală a anului când cetăţenii merg în vacanţă, Direcţia de Poliţie a mun.Chişinău a iniţiat măsuri concrete de monitorizare şi combatere a infracţiunilor patrimoniale, menite să identifice şi să reţină hoţii de locuinţe. Astfel, ofiţerii de investigaţii ai Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău de comun cu poliţiştii sectoarelor Râşcani, Centru şi Botanica au anihilat o grupare criminală specializată în furturi din locuinţele aflate la sol, prin metoda forţării geamurilor din termopan.

Membrii grupului criminal s-au dovedit a fi doi tineri cu vârstele de 20 ani, anterior judecaţi, precum şi un minor de 16 ani, toţi originari dintr-o localitate a UTA Găgăuzia. Fiind autorizate percheziţii la domiciliile lor, poliţiştii au depistat bunuri materiale a căror provenienţă n-au putut-o demonstra, cum ar fi bijuterii din aur, telefoane mobile, carduri bancare, ceasuri de mână, cosmetică şi parfumerie, automagnetole şi altele. Conform informaţiilor acumulate până în prezent, aceştia ar fi pătruns în cel puţin 10 case din sectoarele Râşcani, Centru şi Botanica, prin metoda forţării geamurilor din termopan. Totodată poliţiştii au depistat camere de supraveghere, care i-ar fi surprins pe indivizi după săvârşirea furturilor sau când planificau să pătrundă în locuinţe.

Cei doi sunt reţinuţi pe un termen de 72 ore, iar al treilea este cercetat penal în stare de libertate, întrucât este minor. Ei riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 5 ani până la 10 ani.