Grigore Petrenco și camarazii săi au fost condamnați la închisoare pentru o perioadă între 3 și 4,5 ani cu suspendare condiționată a executării pedepsei pentru o perioadă de probațiune. Decizia a fost adoptată cu puțin timp în urmă de către magistrații Judecătoriei Chișinău (sediul Rîșcani).

Astfel, Grigore Petrenco a fost condamnat la 4 ani și șase luni cu aplicarea amenzii în mărime de 10 mii lei;

Pavel Grigorciuc - condamnat la 4 ani și șase luni cu aplicarea amenzii în mărime de 8 mii lei;

Mihail Amerberg - condamnat la 4 ani și șase luni cu aplicarea amenzii în mărime de 8 mii lei;

Alexandr Roșco - condamnat la 3 ani;

Vladimir Jurat - condamnat la 3 ani;

Andrei Druzi - condamnat la 3 ani;

Sergiu Ivanciuc - condamnat la 4 ani și șase luni;

Iurie Cudinov - condamnat la 4 ani;

Oleg Buznea - condamnat la 3 ani.

În privința tuturor membrilor grupului „Petrenco” instanța a dispus suspendarea condiționată a executărții pedepsei pentru o perioadă de probațiune.

Precizăm că procurorii au cerut săptămâna trecută 4,5 ani de detenţie pentru liderul partidului "Casa Noastră – Moldova", Grigore Petrenco. Pentru camarazii săi acuzatorii au solicitat între 3 și 4,5 ani de pușcărie.

Grigore Petrenco, Pavel Grigorciuc, Mihai Amerberg, Alexandr Roșco, Andrei Druzi, Oleg Buznea și Vladimir Jurat au fost reținuți în urma protestelor desfăşurate în fața Procuraturii Generale din 6 septembrie 2015. Mai multe luni ei s-au aflat în arest la Penitenciarul nr.13, după care, la sfârșitul lunii februarie 2016, au fost transferați în arest la domiciliu. La sfârșitul lunii aprilie ei au fost trecuți sub control judiciar.

Știrea se actualizează!