Încă trei persoane au fost reţinute după ce astă-noapte un bărbat de circa 30 de ani a fost omorât în faţa liceului Gheorghe Asachi din centrul Capitalei. Aceştia au fost prinşi acum două ore la punctul de trecere a frontierei - Palanca, a declarat pentru Deschide.MD, şeful Poliţiei  Naţionale, Alexandru Pânzari. 

"Primele persoane au fost reţinute între ora 4 şi 5 dimineaţa, la Chişinău, pe art. 166, iar altele trei - astăzi la vama Palanca, încercând să părăsească ţara. În aceste momente ei sunt escortaţi la Chişinău şi cu toţi se va lucra la stabilirea circumstanţelor în care s-a comis crima. Arma deasemenea a fost găsită, deci infracţiunea va fi descoperită", a adăugat Alexandru Pânzari.

Şefului inspectoratului de poliție Centru, Ion Belibov, a precizat că principalii suspecţi sunt doi cetăţeni ucrainei - unul dintre cei reţinuţi azi dimineaţă la autogara de Nord şi al doilea - din rândul celor reţinuţi astăzi la Palanca. 

"Restul persoanelor reţinute încă nu au un statut clar. Ar putea fi bănuiţi pentru complicitate, sau pur şi simplu martori. Urmează să stabilim. În total sunt şase persoane reţinute, dintre care 4 cetăţeni ucrainei şi doi moldoveni. Printre ei este o persoană de sex feminin", ne-a declarat Belibov. 

Întrebat care este motivul aflării cetăţenilor ucraineni în Moldova, şeful IP Centru ne-a spus că aceştia au fost invitaţi de fanii Zimbru ca să sărbătorească 25 de ani fan-clubului. Profitând de ocazie, aceştia au participat şi la Ziua Vinului.

Amintim că un bărbat a fost omorât în centrul Chișinăului în fața liceului Gheorghe Asachi. Bărbatul de 30 de ani a fost omorât ca urmare a unei confruntări dintre două grupuri. Bărbatul decedat locuiește în Chișinău și a fost găsit decedat în jurul orei 01:30. Ucigașul a părăsit locul crimei.

Potrivit Publika.md, victima împreună un verișor și un prieten stăteau pe o bancă în scuarul Liceului Asachi. Acesta ar fi făcut glume pe seama unui individ în stare de ebrietate care a s-a împiedicat în timp ce încerca să intre într-un taxi. Supărat, acesta și-a chemat prietenii, un grup aproximativ de 30 de persoane, care i-au luat la bătaie pe cei trei.

„În timpul încăierării, victima a scos pistolul să se apere. Un tânăr din tabăra agresorilor a reușit să-i smulgă arma și i-a tras trei focuri în abdomen", scrie Publika.md.

Dacă vor fi găsiți vinovați, făptașii riscă până la 25 de ani de închisoare sau detenţie pe viaţă.