Informații esențiale privind îngrijirea copiilor cu vârste între 0 – 17 ani pot fi accesate pe noua platformă digitală lansată astăzi parinteste.md. Platforma este destinată părinților, îngrijitorilor și specialiștilor în domeniul protecției copilului. Noua resursă online este una inovatoare. Aceasta permite interacțiunea directă a utilizatorilor cu echipa de psihoterapeuți.

Conținutul informațional a fost elaborat de cadre didactice, psihologi și alți specialiști în domeniu.

„O așteptare pe care o am de la această platformă este să împuternicească părinții și pe cei care au grijă de copii în realizarea misiunii deloc ușoare de creștere și îngrijire a copiilor. De asemenea, îmi doresc să devină un instrument care să încurajeze tații să se implice mai mult în îngrijirea copiilor, prin oferirea de informații relevante și din surse credibile. Reieșind din prioritatea înaltă pe care o acordăm susținerii familiilor cu copii, lucrăm în prezent și la un proiect prin care indemnizațiile legate de nașterea și îngrijirea copiilor să fie acordate în mod proactiv, fără ca beneficiarii să le solicite”, a declarat ministrul Alexei Buzu la evenimentul de lansare a platformei digitale.

Crearea acestei platforme contribuie la realizarea obiectivelor strategice ale Programului Național pentru Protecția Copilului pe anii 2022-2026, elaborat de Ministerul Muncii și Protecției Sociale, care vizează organizarea activităților de promovare a educației parentale în rândul populației generale, cu accent pe persoanele tinere.

La evenimentul de lansare au avut posibilitatea să se conecteze online peste 300 de specialiști în domeniul protecției copilului din R.Moldova, precum și alte persoane interesate.

Pagina parinteste.md a fost creată de CCF Moldova, în cadrul proiectului HOPE, finanțat de Uniunea Europeană, Agenția Austriacă de Dezvoltare și Caritas Austria.