Cazul primarului de Nisporeni ar fi un „deja vue”, afirmă directorul executiv al Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM), Viorel Furdui, care sare în apărarea edilului de Nisporeni, reținut astăzi în urma unor descinderi. Furdui este sigur că justiția își va spune cuvântul, însă vor trece ani și face apel către guvernare să instituie un moratoriu în perioada asupra acțiunilor ce țin de controale, intentare de dosare, arestări. 

Cazul primarului de Nisporeni: Deja vue, din nou mascați, primari arestați, justiția ”reformată" și toate acestea în perioada alegerilor???!!!! Sperăm că în cazul primarului or. Nisporeni, Dl Grigore Robu, justiția își va spune cuvântul și va clarifica toate lucrurile. Dar vor trece ani...... Cum a mai fost cu alți primari care și-au demonstrat nevinovăția, dar după ani de calvar... și umilință. Însă, acum aceste acțiuni cam aduc a vremurile.....terorii guvernării palhotniuciste....Atunci când onoarea, demnitatea, viața, sănătatea, familia și tot ce este mai important și sfânt pentru un om.....nu conta în fața așa numitor "justițiari" (procurori, judecători, anchetatori...)”, a scris Furdui pe pagina sa de Facebook.

Directorul executiv CALM face apel către guvernare, factorii de decizie/organele de anchetă, să instituie un moratoriu asupra tuturor acțiunilor de acest gen în perioada electorală: controale, intentare de dosare, arestări, acțiuni cu mascați. 

„Să fie instituită o regulă ca în perioada electorală (foarte scurtă, de fapt), toate organele cu competențe de control să se abțină pe perioada electorală de la astfel de acțiuni interpretative, suspecte și care generează neîncredere. Ulterior este suficient timp ca fiecare parte să-și demonstreze dreptatea. Cu atât mai mult că RM deja a mai trecut prin astfel de ”abordări” din partea fostelor guvernări, fiind ”vedetă ”și criticată tare la nivelul Consiliului Europei și instituțiilor UE”, a scris Furdui.
 

Primarul orașului Nisporeni, Grigore Robu, a fost reținut de oamenii legii, fiind bănuit de abuz de serviciu și fals în declarații. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de către responsabilii din cadrul Procuraturii Generale.

Deschide și: Percheziții la Nisporeni. Primarul orașului, Grigore Robu, reținut pentru 72 de ore