Secretarul Consiliului Municipal Chișinău, Valeriu Didencu, a fost „eliberat” în arest la domiciliu. Decizia a fost luată acum câteva minute la Judecătoria Buiucani, după ce funcționarul a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției. Procurorii anticorupție au cerut prin demers arest pentru 30 de zile, iar avocații au cerut control judiciar. Prin urmare magistrații au decis de comun acord cu părțile implicate plasarea lui Didencu în arest la domiciliu.

Un alt argument care explică decizia magistrațiilor este faptul că în cazul lui acuzatorii au finalizat urmărirea penală și în scurt timp vor expedia dosarul în judecată, dar și faptul că starea de sănătate a funcționarului este alarmantă. 

Tot în arest la domiciliu vor sta în următoarele 25 de zile, şeful Direcţiei Transport, Igor Gamreţchi, şi consilierul municipal Oleg Oniscenco.

Amintim că Valeriu Didencu este cercetat penal pentru corupere pasivă, trafic de influenţă şi depăşirea atribuţiilor de serviciu, alături de consilierii municipali Oleg Onișcenco şi Ghenadie Dumanschi.

Şi Igor Gamreţchi figurează în dosarul parcărilor cu plată din Capitală. Angajatul Primăriei şi-ar fi depăşit atribuţiile de serviciu la semnarea contractului cu firma care urma să amenajze parcări cu plată în Capitală.

În dosarul parcărilor cu plată sunt vizate şapte persoane, inclusiv milionarul Alexandr Pincevschi. Pe durata anchetei, lucrările de construcție a parcărilor au fost sistate.

La sfârşitul anului 2015, Primăria Capitalei a semnat un contract cu o firmă austriacă privind amenajarea parcărilor cu plată în Chişinău. Firma Parkleitsystem a fost creată în septembrie 2015, cu o lună înainte de concurs, special pentru participarea la licitaţiile din Moldova.