Activistul civic a fugit de la faţa locului după ce a turnat o găleata cu lapte în capul ministrul Finanţelor - Octavian Armaşu. Şeful IGP, Alexandru Pânzari, a declarat pentru Deschide.MD că acesta a fost dat în căutare.

"În urma audierii martorilor, au fost identificate elementele infracţionale. Când va fi găsit, va fi încătuşat", a dat asigurări şeful Poliţiei Naţionale. 

Pe marginea acestui incident a fost pornită o cauză penală în baza articolelor legate de huliganism. 

Amintim că activistul civic, Andrei Donică, cunoscut pentru metodele sale excentrice de a-şi manifesta nemulţumirea faţă de autorităţi, a aruncat peste ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu, o căldare cu lapte.

S-a întâmplat cu puţin timp în urmă, pe strada Puşkin, la intersecţia cu bd. Ştefan cel Mare, unde Donică îşi are instalate două rulote, în semn de protest faţă de guvernare.

Acesta l-a acuzat pe şeful de la Finanţe pentru ilegalităţile fiscale, arătând demonstrativ că a cumpărat un pachet de lapte de la JLC şi nu a primit bon fiscal pentru el. Or, potrivit activistului, ministrul ar fi fost cândva director al companiei amintite. O altă acuză a protestatarului a fost pe marginea deciziei de a transforma miliardul furat în datorie de stat.

Video // Ministrul Armaşu, victima unui gest huliganic. Donică i-a turnat o găleată cu lapte în cap

Poze: Constantin Grigoriţă