(UPDATE 18:12) Şeful IGP, Alexandru Pânzari, a declarat pentru Deschide.MD că poliţia se află la faţa locului şi investighează cazul. Oamenii legii au pornit o cauză penală pentru huliganism. Activistul civic, Andrei Donică, cunoscut pentru metodele sale excentrice de a-şi manifesta nemulţumirea faţă de autorităţi, a aruncat peste ministrul Finanţelor, Octavian Armaşu, o căldare cu lapte.

S-a întâmplat cu puţin timp în urmă, pe strada Puşkin, la intersecţia cu bd. Ştefan cel Mare, unde Donică îşi are instalate două rulote, în semn de protest faţă de guvernare.

Acesta l-a acuzat pe şeful de la Finanţe pentru ilegalităţile fiscale, arătând demonstrativ că a cumpărat un pachet de lapte de la JLC şi nu a primit bon fiscal pentru el. Or, potrivit activistului, ministrul ar fi fost cândva director al companiei amintite.

O altă acuză a protestatarului a fost pe marginea deciziei de a transforma miliardul furat în datorie de stat. 

În replică, ministrul i-a spus că nimeni nu a cerut de la oameni niciun leu, numindu-l pe Donică "măgar". Tot oficialul i-a reproşat activistului că el nu deţine "vagonete de care îşi permite Donică", arătând spre rulotele protestatarului. 

Fotoreporterul Constantin Grigoriță a ajuns deja la fața locului și a publicat câteva poze de la locul incidentului:

Din imaginile video se observă că acţiunea huliganică a fost una premeditată. Cel puţin asta reiese din faptul că activistul Oleg Brega era la faţa locului, cu camera video conectată pentru a înregistra momentul.   

Sursa video: facebook, Andrei Donică

Sursa video: curaj.tv