Goran Bregović și trupa sa nu au fost admisi să intre în R.Moldova, deși au aterizat astăzi pe Aeroportul Internațional din Chișinău. Artiștii sârbi urmau să cânte astăzi seară la un festival. Organizatorii evenimentului au anunțat despre acest fapt aducând scuzele de rigoare vizitatorilor.
 
Dragi prieteni ai Gustarului,
Ne pare rău să vă anunțăm că trupa Goran Bregović nu va putea fi prezentă la concertul planificat în această seară, din motive care nu țin de organizatorii festivalului sau de artiști. Din păcate, nu le-a fost permisă intrarea în Republica Moldova, deja fiind aterizați pe Aeroportul International Chișinău. Ne cerem scuze pentru situația și disconfortul creat, însă vă așteptăm în continuare la festival astăzi, unde ne vom asigura să aveți opetrecere frumoasă alături de ceilalți artiști așteptați cu mult drag de către voi. Vă amintim că pe scenă îi așteptăm pe Misha Grossu Band, Moonlight Breakfast, Vali Boghean Band și câștigătorii Eurovision 2022 - Kalush Orchestra”, au scris organizatorii pe pagina  de Facebook.
 
Aceștia au publicat și mesajul lui Goran Bragovici, care se arată nedumerit de această situație.
 
Dragii mei prieteni moldoveni! Îmi cer scuze profund pentru că nu am putut cânta astăzi la Festivalul de muzică Gustar. Am fost foarte dezamăgiți când nu am fost lăsați să intrăm în Moldova pe aeroportul din Chișinău fără nicio explicație oficială. Fac turnee extinse cu muzicienii mei din toată Europa și nu am avut niciodată dificultăți nicăieri. Vă iubesc foarte mult țara și este o plăcere pentru mine să răspund oportunității de a concerta în Moldova, mai ales la un festival atât de colorat și unic precum Gustar. Îmi pare foarte rău că am fost lipsit de bucuria și plăcerea de a apărea în fața dumneavoastră de data aceasta. Dar vă asigur că împreună cu echipa mea vom încerca să ne asigurăm că spectacolele mele din Moldova data viitoare nu vor întâmpina niciun obstacol. Așteptăm cu nerăbdare următoarele întâlniri! Cu dragoste, Goran Bregović”, se arată în mesajul artiștilor sârbi.
 
Polițai de Frontieră deocamdată nu a venit cu o explicație la această decizie. 
 
Goran Bregovic a susţinut în mod deschis ocuparea Crimeii, în 2014, dar şi invadarea Ucrainei de către Rusia. Acesta are interdicţia de a intra în Ucraina şi Polonia. Anterior, autorităţile de la Chişinău au declarat că persoanele publice care fac apel la război, discordie și ură sunt indezirabile pe teritoriul R.Moldova.