Edilul capitalei, care se află în arest la domiciliu, a fost văzut vineri la amiază în apropierea unui club de noapte din sectorul Ciocana. Despre acest lucru anunţase pe facebook Consilierul local, Stanley Vartanian,

Solicitat de reporterul Deschide.MD, Dumitru Roibu, procurorul care instrumentează dosarul lui Chirtoacă, a spus că vineri în jurul orei 14:00, primarul s-a prezentat, la solicitarea procurorului, pentru primirea demersului privind prelungirea măsurii preventive.

Amintim că Dorin Chirtoacă a fost reținut la sfârșitul lunii mai 2017 în dosarul parcărilor cu plată. Procurorii Anticorupție au declarat -----atunci că în urma audierilor efectuate de procurori şi administrării materialului probator s-a constat că edilul i-ar fi dat indicaţii viceprimarului capitalei, care era preşedinte al Comisiei de selectare a companiilor ce urmau să implementeze proiectul parcărilor în municipiul Chişinău, să semneze contractul cu firma EME PARKLEITSYSTEM GmbH fără avizul Consiliului municipal. Asta chiar dacă art. 30 din Legea nr. 179 din 10.07.2008 cu privire la parteneriatul public-privat stabileşte expres că, după desemnarea câştigătorului, se negociază clauzele contractuale şi, doar după aceasta, proiectul se transmite spre aprobare şi semnare Consiliului Municipal Chişinău.

Totodată, contrar legislaţiei în vigoare şi urmărind un scop infracţional, primarul municipiului Chişinău a avizat pozitiv certificatele de urbanism pentru proiectarea lucrărilor, în conformitate cu contractul de parteneriat public-privat dintre Primăria municipiului Chişinău şi nerezidenta EME PARKLEITSYSTEM GmbH. La rândul său, această companie ar fi devenit câştigătoare în urma unor acţiuni concertate dintre responsabili din Primăria capitalei, agenţi economici şi omul de afaceri care gestiona din umbră EME PARKLEITSYSTEM GmbH.