Un candidat a fost eliminat de la ultima probă a sesiunii de bacalaureat 2017, respectiv rezultatele de la celelate probe vor fi anulate, acesta având posibilitatea să susțină examenele abia anul viitor. Potrivit unui comunicat de presă emis de Ministerul Educației, alte încălcări majore nu s-au înregistrat. În total, de la această sesiune de BAC, au fost eliminați 6 candidați.

Din numărul total de 15 000 de candidați care au susținut proba la disciplina la solicitare, cei mai mulți au optat pentru proba la geografie - 10 438 de persoane, 2 647 de candidați au ales proba la chimie,782 – la biologie, istoria românilor şi universală a fost opțiunea a 451 de candidați, matematică – 361 candidați, informatică - 320 de candidați, fizică - 192 de candidaţi.

Elevii de etnie bulgară, găgăuză și ucraineană vor susține ultima probă din cadrul sesiunii curente de bacalaureat pe data de 20 iunie, la limba maternă.

Potrivit Ministerului Educației, verificarea lucrărilor de examen se va efectua  în perioada 2 - 26 iunie, iar rezultatele vor fi afişate în Centrele de Bacalaureat, la data de 27 iunie 2017. Candidații vor putea să își vizualizeze lucrările pe site-ul www.bac.edu.md, iar dacă nu vor fi de acord cu nota primită, vor avea la dispoziție 48 de ore pentru a depune contestațiile (la Centrele de Bacalaureat), în zilele de 27 și 28 iunie. Rezultatele finale, după examinarea contestațiilor, vor fi anunțate pe 6 iulie.

Sesiunea suplimentară va avea loc în perioada 17-24 iulie 2017. La ea au dreptul să participe candidații care, din motive obiective, nu s-au prezentat la examen în sesiunea de bază și cei care nu au luat note de trecere. Sesiunea suplimentară se organizează conform metodologiei din sesiunea de bază.