Fostul membru al Consiliului de administrație al „Moldova Agroindbank” și președintele Consiliului de administrație al companiei de asigurări „MoldAsig”, Stela Pahomi, a fost audiată astăzi în dosarul „Șor”.

Avocatul primarului de Orhei, Denis Ulanov, a declarat după ședință că Pahomi a fost chemată la cererea apărării.

Ea a oferit răspuns la toate întrebările care au fost adresate. Despre ce a fost vorba nu putem spune. Suntem convinși în nevinovăția clientului nostru”, a declarat el.

Ulanov a precizat că din partea apărării a rămas să fie audiat un singur martor. Colegul său, avocatul Iulian Balan, a ținut să precizeze că Pahomi a confirmat poziția de apărare a lui Ilan Șor și a infirmat acuzarea adusă la adresa sa.

Avocații au menționat că în cazul în care urmărirea penală nu va fi finalizată până la data de 22 iunie, politicianul urmează să fie eliberat.

Următoarea ședință este programată pentru luni, 19 iunie.

Stela Pahomi a fost reținută pe 22 martie 2016, fiind bănuită că, în complicitate cu alte persoane, a comis infracţiunea de dobândire prin înşelăciune a acţiunilor BC „Moldova-Agroindbank” SA, precum şi infracţiunea de spălare a banilor, cauzând daune în proporţii deosebit de mari acţionarilor instituţiei.

La începutul lunii martie, curent, Stela Pahomi, a fost audiată și în dosarul „Platon”.