Chiar dacă se află în arest la domiciliu, primarul general al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, a mai semnat pe parcursul ultimelor șapte zile încă două dispoziții de ordin financiar. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de către ofițerul de presă al Primăriei, Vadim Brînzaniuc.

Astfel, edilul capitalei a semnat dispoziția cu privire la alocarea a 3 148 007 lei în vederea compensării cheltuielilor suportate la efectuarea plăților recalculate pentru resursele energetice, folosite de către persoanele defavorizate la încălzirea locuințelor în perioada rece: decembrie 2016 - aprilie 2017.

----O altă dispoziție ține de efectuarea misiunii pilot de audit intern cu obiectivul general - „Evaluarea sistemului de management financiar și control în cadrul Primăriei municipiului Chișinău”. Misiunea de audit se va desfășura în perioada iunie - octombrie 2017, de către Direcția audit intern a Primăriei municipiului Chișinău cu suportul experților olandezi, prin intermediul Acordului de Cooperare dintre Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova și Ministerul Finanțelor al Olandei.

Amintim că acum o săptămână Dorin Chirtoacă a semnat o serie de acte financiare prin intermediul cărora se va permite achitarea salariilor angajaților Primăriei și subdiviziunilor municipalității, precum și salariile și îndemnizațiile de concediu ale cadrele didactice din Chișinău.