Absolvenţii de liceu au de susținut astăzi ultimul examen de bacalaureat din această sesiune. Aceștia vor scrie teste la una dintre cele opt discipline la alegere: fizică, chimie, geografie, biologie, informatică, istorie sau matematică. Cei care și-au ales examenul la limba ucraineană, bulgară sau găgăuză vor susține ultimul examen pe data de 20 iunie 2017.

Examenul a început la ora 09:00 și va dura trei ore. Astfel, potrivit Ministerului Educației, 782 de candidați au optat pentru biologie, 2 647 vor susţine examenul la disciplina chimie, cei mai mulţi candidaţi au optat pentru geografie­ - 10 438, la disciplina istoria românilor şi universală - 451, la matematică - 361, 320 de candidați – la informatică şi 192 de candidaţi  - la fizică. 

De la începutul sesiunii, cinci elevi au fost eliminați din această cursă din motiv că au încercat să copieze. Aceștia vor putea susține examenele abia anul viitor.  mmmmmmmm

Rezultatele vor fi afişate în centrele de bacalaureat la 27 iunie. Absolvenții care nu vor fi de acord cu notele primite, le vor putea contesta în termen de 48 de ore. 

Amintim că, Ministerul Educației a sesizat pe data de 9 iunie, după examenul de bacalaureat la limba străină, Centrul pentru Combaterea Crimelor Informatice al IGP cu privire la apariția atât în mass-media cât și pe rețele de socializare a segvențelor din testul de examen.  nnnnn

La fel, menționăm că prin decizia Comisiei Naționale de Examene, 637 de candidați, deținători ai certificatelor, obținute în urma promovării examenelor cu recunoaştere internaţională pentru certificarea competenţelor lingvistice în limbi străine, au fost notați cu „10” din oficiu. Candidații respectivi nu se prezintă la proba de examen din data de 10 iunie. De asemenea, la această probă nu se prezintă candidații care dețin diplome de gradul I, II sau III, obținute în cadrul olimpiadei republicane la limbi străine din acest an.