Pentru toți cei care vor să călătorească și să descopere România, lucrurile s-au simplificat extrem de mult. E suficient să ai pașaportul biometric în buzunar și o carte în mână. De restul, transport, cazare, o masă pe zi, acces la obiectivele turistice se ocupă organizatorii campaniei „Cunoaște-ți Țara”.

În luna iunie, campania propune, celor interesați, zona de nord a României: Moldova de peste Prut. Pentru a putea beneficia de o călătorie până la Iași, cu transport tur-retur, cazare și o masă pe zi asigurată, organizatorii spun că ai nevoie de o carte, dar nu orice carte, ci „Blocați în Labirint”, prima ediție editorială semnată de liderul platformei unioniste „Acțiunea 2012”, George Simion.

Cartea poate fi cumpărată la orice chioșc de ziare „Moldpresa”, librăriile „Cartier”, „Pro Noi”, „Librarius”, prin intermediul Poștei Moldovei, cu ajutorul bibliotecii online „Bestseller”, dar și direct de la organizatori. Costul unei cărți este de 200 de lei. În schimb, te poți delecta de lectură educativă și vei avea parte de o călătorie, de neuitat, oferită gratis de organizatorii campaniei „Cunoaște-ți Țara”.

Excursia se poate rezerva la numărul de telefon: 060614141 sau pe site-ul www.cunoastetitara.md, pe baza codului de pe coperta cărții. În cazul în care participanții doresc să aleagă o călătorie pe distanțe mai lungi, restul banilor pentru transport se achită, însă costul lor sunt mai mici decât cursele de linie.

Pentru luna iunie, organizatorii au pregătit tuturor doritorilor, la fiecare sfârșit de săptămână, ocazia de a merge la Putna și de a vizita mormântul lui Ștefan cel Mare, în același tur cu vizitarea orașului Iași. Excursia durează de vineri până duminică, iar costul transportului este de 300 de lei, dacă ai cartea menționată mai sus, beneficiezi de o reducere de 200 de lei. Tot în acest tur al proiectului, este inclusă și Cetatea de Scaun a Sucevei, care este considerată cea mai frumos restaurată cetate moldovenească.

Proiectul mai include și alte obiective turistice precum Cheile Bicazului, Lacul Roșu, „bojdeuca” lui Ion Creangă, teiul lui Mihai Eminescu. Organizatorii nu pun limite la vârstă, deci, oricine poate beneficia de aceste călătorii.  ,,,,,,,,,,,,,,

Proiectul „Cunoaște-ți Țara” se desfășoară al treilea an consecutiv, în perioada caldă a anului. Până în prezent, peste 40 000 de locuitori ai Republicii Moldova au avut posibilitatea să cunoască cele mai frumoase locuri din România. „Cunoaște-ți țara” este un proiect lansat de Institutului pentru Cultură și Drepturi Europene, în colaborare cu Platforma Unionistă „ACȚIUNEA 2012”.