Poliția de Frontieră a Republicii Moldova marchează astăzi, 10 iunie, - 31 de ani de activitate. Cu această ocazie, președintele țării, Maia Sandu, a venit cu un mesaj de felicitare.

„Dragi polițiste și polițiști de frontieră, datorită vouă, noi, cetățenii, ne simțim în siguranță.

Ați fost la datorie în timpurile pandemiei COVID-19 și ați fost primii care i-ați întâlnit pe cei peste 1 milion de oameni care fugeau din calea războiului Rusiei împotriva Ucrainei. Ați gestionat cu profesionalism și empatie acest flux, fără precedent pentru Republica Moldova. Punctele noastre de trecere a frontierei au devenit centre pentru refugiați și ați fost printre primii care ne-au adus numele de „țară mică cu inimă mare”.

Activitatea voastră este mai mult decât securitate la frontieră și ordine publică. Voi sunteți primii care urează „bine ați revenit” părinților care se întorc de peste hotare la copiii rămași aici și ultimii care le urează drum bun tinerilor care pleacă la studii în afara țării. Pentru moldoveni, cu voi începe și se termină casa.

Vă mulțumim pentru că aveți grijă de hotarele țării noastre și de liniștea cetățenilor noștri. La mulți ani!”, se menționează în mesajul președintelui.