Astăzi la Chișinău este marcată Ziua Mediului, printr-un Festival deosebit în Parcul Valea Morilor. Acesta vine să încununeze Săptămâna Verde a UE, care a fost dedicată mai multor evenimente de conștientizare a importanței curățeniei de mediu în care ne trăim.

Organizatorii Festivalului ne propun un eveniment plin de activități distractive și informative: expoziții interactive, ateliere, laboratoare, jocuri pentru toate vârstele, socializare, odihnă - o zonă pentru odihnă în liniște, iarmaroc – toate având legătură cu tema mediului înconjurător. Seara se va încheia cu un concert live susținut de Valeria Stoica. Accesul este gratuit.

De asemenea, după 10 iunie, până la sfârșitul lunii, comunitatea de mediu va organiza diverse evenimente satelit - excursii, vizite, drumeții în cele mai curioase locații din țară.

Iată ce veți putea face la Festival:

Agenția de Mediu va veni cu un laborator și va putea răspundă la toate întrebările noastre ce țin de reguli și tehnologii de îmbunătățire a calității apei din râuri și fântâni (Nu apă de la robinete!) Testarea apei va fi gratuită.

Academia de Muzica Teatru si Arte Plastice (AMTAP) va organiza un atelier de ceramică.

Hidrometeo Moldova  pregătește o demonstrație practică privind măsurarea debitului apei a râului, măsurarea temperaturii la sol, în aer, cu descrierea proceselor hidrometeorologice

Lecții scurte de cântat la instrumente muzicale handmade -  instrumente de sound therapy, tobe.

Aduceți Cărți - Proiectul Carte pentru Fapte vă roagă să veniți la Festivalul Ziua Mediului … cu cărți: ”Colectăm cărți (în orice limbă, în orice cantitate, cu diverse tematici) pentru a le aduce la târg.

Gradina Botanică vine la Festival cu plante – să le admirăm, descoperim, chiar și să le cumpărăm dacă vrem (tropicale, subtropicale, cactuși, suculente, ornamentale, medicinale, dendrofloricole, etc).