Un șef de la Moldova-Gaz a fost trimis pe banca acuzaților. Acesta riscă o amendă usturătoare sau pedeapsă cu închisoarea, fiind învinuit de luare de mită.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, urmărirea penală a fost pornită în luna mai 2023, de către Centrul Național Anticorupție în baza unui denunț, potrivit căruia reprezentantul Moldova-Gaz ar fi pretins 5 mii de euro în schimbul aplanării unei situații privind conectarea neautorizată la rețeaua de gaze naturale a unui consumator.

Potrivit denunțătorului și rezultatelor efectuării urmăririi penale, s-a stabilit că, învinuitul, în luna mai curent, a pretins și primit, de la un locuitor al mun. Chișinău, mijloace bănești în sumă de 5 000 de  euro, pentru a nu îndeplini acțiuni în exercițiul funcției sale, de constatare și documentare a consumului de gaze naturale prin conectarea neautorizată la rețeaua de gaze naturale. Acest fapt fiind denunțat la linia verde a CNA de către consumator”, precizează procurorii anticorupție.

Dacă va fi recunoscut vinovat, acuzatul va plăti o amendă în mărime de la 67 500 la 167 500 lei sau i se va aplica pedeapsa cu închisoare de până la 3 ani. În ambele cazuri acesta ar putea fi privat de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Precum precizează Procuratura Anticorupție, învinuitul își recunoaște vinovăția.