Un comerciant din Capitală, recunoscut vinovat de corupere activă, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare pe un termen de probațiune de 5 ani și amendă în mărime de 225 de mii de lei.

Sentința a fost pronunțată la 31 mai 2023, de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Potrivit materialelor cauzei, inculpatul își dorea să obțină permisiune de organizare a unui târg agricol în mun. Chișinău. Pentru a i se elibera documentele necesare în acest sens, comerciantul a promis șefului Secției social-economice a Preturii Buiucani, 10 % din venitul lunar al viitorului târg, iar în urma refuzului, acesta a propus 10 000 euro lunar pentru acordarea permisiunii respective.

Deschide și: Un comerciant din capitală ar fi încercat să mituiască un funcţionar al Preturii Buiucani cu 10 000 de euro

Precum precizează procurorii, cauza penală a fost pornită în mai 2021, de către Centrul Național Anticorupție în baza unui denunț. Urmărirea penală a durat 4 luni, iar judecarea cauzei a durat 1 an și 7 luni.

Întrucât inculpatul nu s-a prezentat la ședințele de judecată, acesta a fost anunțat în căutare, iar judecarea cauzei a avut loc în lipsa lui.