Un polițist din Anenii Noi a rămas fără o ureche după ce a fost agresat de un tânăr, în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu. În acest context, magistrații Judecătoriei Anenii Nou au dispus plasarea agresorului în arest preventiv pentru 30 de zile.

Potrivit Procuraturii, incidentul s-a produs duminica, 4 iunie, în raionul Anenii Noi. În timp ce se aflau la datorie, doi polițiști de patrulare au au stopat pentru verificări un automobil în care se aflau două persoane. În timpul discuției, oamenii legii au simțit un miros de alcool, solicitând de la șofer să fie testat alcoolscopic cu aparatul de tip „Drager”. Ca urmare, s-a constatat că acesta se afla în stare de ebrietate cu grad avansat. La fel, polițiștii au stabilit că acesta nu deținea permis de conducere.

Ca urmare, șoferul și pasagerul au numit polițiștii cu cuvinte necenzurate și i-au amenințat cu răfuiala fizică. În momentul când un polițist a încercat să aplaneze conflictul, șoferul, folosindu-se de faptul că prietenul său îl îmbrâncea pe celălalt polițist și îi distrăgea atenția, intenționat, l-a mușcat pe al doilea polițist de pavilionul urechii stângi, fapt ce a condiționat sfâșierea pavilionului.

Pe acest caz a fost pornită urmărirea penală pentru conducerea mijlocului de transport de către o persoană care se află în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat, săvârşită de către o persoană care nu deţine permis de conducere și infracțiunii de aplicarea violenței periculoase pentru viață și sănătate față de persoana cu funcție de răspundere în scopul sistării activității lor de serviciu de curmare a unei infracțiuni.

În cazul în care va fi găsit vinovat, agresorul riscă ani grei de închisoare.