Partidul Socialiștilor îl acuză pe primarul general al capitalei, Ion Ceban, de promovarea agendei minorităților sexuale. În acest sens, socialiștii solicită edilului capitalei să retragă proiectul Strategiei de dezvoltare și inovare în domeniul tineretului a municipiului Chișinău 2023-2028, prezentat spre aprobare Consiliului municipal Chișinău.

PSRM condamnă categoric adoptarea Strategiei în varianta prezentată, deoarece poartă un caracter superficial și exclusiv selectiv. Proiectul acestui document a fost elaborat în 2021, dar prezentat abia acum, în ajunul alegerilor locale generale. Consilierii PSRM atenționează că documentul acordă o importanță deosebită promovării agendei LGBT. Socialiștii, la fel ca majoritatea absolută a cetățenilor țării noastre, sunt susținătorii valorilor tradiționale și se opun categoric degradării tinerilor sub drapelele „tendințelor moderne”, pe care primarul general Ion Ceban încearcă să le promoveze”, precizează PSRM.

Totodată, socialiștii precizează că documentul nu este definitivat, nefiind reflectate „mai multe domenii importante pentru tineret precum educația și asistența medicală”.

Lipsesc principiile de transparență și autonomie în activitatea structurilor de tineret, nu se spune nimic despre importanța infrastructurii. Totodată, proiectul strategiei este prezentat fără un plan de acțiuni pentru o anumită perioadă. Altfel spus, este vorba despre o notă teoretică fără aplicare practică”, au adăugat reprezentanții PSRM.