O persoană a fost reținută, iar locul aflării altora urmează a fi stabilit. În context, oamenii legii anunță despre destructurarea unui grup infracțional specializat în organizarea migrației ilegale.

Potrivit unui comunicat emis de Poliția de Frontieră, un grup de cetățeni ai R. Moldova au creat o schemă criminală care prevedea transportarea, intrarea și șederea cetățenilor ucraineni în Republica Moldova.

În cadrul investigațiilor, victimele, cetățeni ucraineni, au declarat că pentru serviciile de migrație ilegală, aceștia achitau sume de 3.500 de dolari.

Prin urmare, polițiștii de frontieră din cadrul Direcției regionale Nord sub conducerea Procuraturii raionului Briceni, au efectuat două percheziții în raionul Briceni, fiind reținut unul dintre membrii grupului criminal organizat.

Totodată, au fost ridicate mijloace financiare și alte obiecte care vor servi în calitate de probe pe cauza penală.

Cazul este investigat în continuare, pentru elucidarea tuturor circumstanțelor, precum și pentru stabilirea locului aflării altor membri ai grupării.

Reamintim că, la sfârșitul lunii mai, încă un grup infracțional suspectat de organizarea migrației ilegale a fost destructurat. Tot atunci, un polițist de frontieră a fost reținut, fiind suspectat de complicitate la organizarea și desfășurarea acțiunilor ilegale.

Deschide și: VIDEO // Un alt grup infracțional suspectat de organizarea migrației ilegale, destructurat. Un polițist de frontieră, reținut