Agricultorii vor ieși la proteste pe 7 iunie după ce nu au obținut rezultatele dorite în urma unei noi runde de negocieri cu premierul Dorin Recean. Anunțul a fost făcut de Asociația Forța Fermierilor într-un comunicat de presă.

Am auzit, din nou, mai multe promisiuni foarte generale pentru o perioadă nedeterminată, pe când majoritatea fermierilor mici și mijlocii riscă să se falimenteze în următoarele 2-3 luni și au comunicat acest lucru la ședință. Unele promisiuni formulate de autorități încă din martie nu sunt realizate până în prezent. Solicitarea noastră ca premierul să semneze un memorandum cu măcar 4 din cele 5 revendicări, cu indicarea termenilor concreți de realizare, a fost respinsă” este scris în comunicat.

Fermierii vor ieși cu tehnică agricolă pe 7 iunie în aproape toate raioanele R. Moldova. Dacă nu vor fi rezultate, ei promit să mute protestele în capitală.

Reiterăm poziția organizației precum că protestul poartă caracter exclusiv economic și cerem tuturor forțelor politice, în special grupărilor politico-criminale, să stea departe de protestul nostru. Vom apela imediat la poliție în vederea identificării provocatorilor politici și menținerea ordinii publice. Totodată, anticipat cerem scuze locuitorilor țării pentru incomodități posibile de circulație pe traseele naționale în perioada protestelor. Dar nu mai putem răbda. Cuțitul a ajuns la os!” conchide Asociația Forța Fermierilor în comunicat.