Reformele inițiate de autoritățile de la Chișinău, dar și provocările cu care se confruntă R. Moldova au fost temele principale discutate de președintele Parlamentului, Igor Grosu, cu moldovenii stabiliți în orașul italian Roma.

Discuțiile s-au referit și la parcursul european al R. Moldova, precum și la Summit-ul Comunității Politice Europene găzduit, la 1 iunie, de țara noastră. În context, moldovenii de la Roma au remarcat, în special, anunțul privind reducerea semnificativă a tarifelor la roaming în Uniunea Europeană.

Deschide și: Din 2024 vom plăti mai puțin pentru apeluri în UE. R. Moldova și UE au semnat un acord de liberalizare a tarifelor pentru roaming

Precum se precizează într-un comunicat emis de serviciul de presă al Legislativului, un alt subiect care a prezentat interes vizează programele de susținere a antreprenorilor, care au drept scop dezvoltarea mediului de business, deschiderea locurilor de muncă și creșterea economică.

Vă încurajez să veniți acasă și să investiți în viitorul Republicii Moldova. Doar împreună vom transforma țara noastră”, a accentuat Președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Reamintim că, în perioada 4 – 7 iunie, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, se află într-o vizită oficială în Italia.

Deschide și: Igor Grosu, într-o deplasare oficială în Italia. Oportunitățile de investiții în R. Moldova, pe agenda vizitei