(UPDATE 14:46) Un alt reținut este Mihai Potoran, care în 2005 era șeful direcției administrativ–economice a PG. Al patrulea reținut pe dosar este contabilul-șef al PG, Tudor Savca.

(UPDATE 14:24) Printre cei reținuți se regăsește și fostul procuror Boris Crigan, din secția conducere a urmăririi penale în organele centrale ale MAI şi SV din cadrul Direcţiei conducere a urmăririi penale a Procuraturii Generale. Colegii din sistem spun că în ultimii ani de activitate acesta se ocupa inclusiv cu distribuirea apartamentelor pentru angajații Procuraturii. 

Procurorii anticorupție l-au reținut pe fostul Procuror General Valeriu Balaban, spun sursele Deschide.MD. Acesta este bănuit de depășirea atribuțiilor de serviciu atunci când a dispus cumpărarea unei clădiri avariate din spatele Procuraturii Generale la un preț de 9 milioane de lei, când prețul acesteia era apreciat, de fapt, la puțin peste 2,5 milioane de lei. Dincolo de valoarea mult mai mică stabilită de experții Ministerului Justiției, Balaban a cumpărat imobilul fiind informat prin intermediul mai multor expertize că acesta este impracticabil și că de fapt trebuie demolat.

Pe dosar figurează 7 persoane, toate fiind escortate în aceste momente la sediul Procuraturii Anticorupție, unde se va decide reținerea sau cercetarea lor în starea de libertate. 

Conform datelor de pe site-ul procuraturii, Valeriu Balaban s-a născut în satul Lalova r-l Rezina. În anul 1987 a absolvit Universitatea de Stat din Moldova.

Activitatea profesională:
1987-1988 – stagiar în procuratura interraională Ungheni;
1988 –1990 - anchetator în procuratura interraională Ungheni.
1990 – 1992 - judecător în Judecătoria raionului Rezina
1992 – 2003 - Serviciul de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova
2003 – 2007 - Procuror General al Republicii Moldova
2007 - 2009 - Consilierul Preşedintelui Republicii Moldova

Deschide.MD amintește că, săptămâna trecută, fostul procuror general interimar, Mihail Murzac, a primit 30 de zile de arest în izolator, după ce a fost reținut și învinuit de trafic de influență.

Anterior a fost reținut de Procurorii Anticorupție, apoi condamnat, dar amnistiat fostul procuror general interimar Andrei Pântea. 

Știrea se actualizează ...