Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare s-au autosesizat pe marginea informațiilor apărute în spațiul online cu referire la presupusele servicii de vânzare a testelor la BAC. În acest sens, autoritățile naționale au transmis în adresa Inspectoratului General al Poliției un demers, prin care a fost solicitată examinarea cazului suspect de escrocherie.

În același timp, reprezentanții Ministerului Educației condamnă orice practici care încalcă principiile de integritate în procesul de evaluare a elevilor.

Precizăm că testele pentru bacalaureat sunt păstrate în condiții de maximă securitate, ceea ce împiedică accesul persoanelor neautorizate la testele aplicate în cadrul examenelor naționale de absolvire sau scurgerile de informații în privința subiectelor de examen.

În context, reiterăm îndemnul Ministerului Educației și Cercetării și Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare către elevii claselor absolvente, părinți și cadre didactice să dea dovadă de corectitudine și onestitate în cadrul sesiunii de examene 2023 și să nu cadă pradă escrocheriilor”, se menționează într-o notă de informare emisă de cei de la entitatea educațională.

În acest sens, Ministerul Educației și Cercetării susține că depune eforturi pentru a asigura un mediu educațional corect, transparent și echitabil pentru toți elevii. Orice tentativă de fraudă va fi tratată în conformitate cu legea.