Persoanele care apar în imagini sunt căutate de către angajaţii Secţiei combaterea infracţiunilor în locurile publice şi transport urban din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău, fiind suspectate de retragerea mijloacelor financiare de pe un card bancar sustras din geanta unei femei de 40 ani, în timp ce se deplasa cu un maxi-taxi de pe ruta 129, potrivit unui comunicat de presă al Poliției.

Potrivit victimei, pe card se aflau bani în sumă de 1 100 lei, care au fost retrase de către necunoscuţii din imagine.

În acest context, a fost iniţiată o cauză penală pentru furt, în cadrul căreia sunt acumulate toate informațiile despre identitatea şi localizarea suspecților. Astfel, cetăţenii care i-au recunoscut sunt rugaţi să comunice imediat informațiile la numerele de telefon: 0 791 92 564 / 0 691 50 993.

Conform legislaţiei penale în vigoare făptaşii riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 13 000 lei până la 27 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 4 ani.

Poliţia Capitalei recomandă următoarele:

  • Când așteptați mijlocul de transport public la staţie, acordaţi maximă atenţie persoanelor ce au un comportament suspect, lângă Dvs.
  • Pregătiți din timp banii pentru achitarea călătoriei , înainte de a urca în transport.
  • Evitaţi să păstraţi banii în buzunarele din spate.
  • În cazul în care nimeriţi în locuri publice aglomerate şi sunteţi bruscat, asiguraţi-vă buzunarele şi priviţi cu atenţie la persoanele din jur.
  • Geanta atârnată neglijent pe umăr este momentul potrivit al hoţului de buzunare.
  • Ţineţi bagajul personal pe cât posibil în văzul ochilor.
  • Nu uitaţi, majoritatea hoţilor de buzunare sunt permanent îmbrăcaţi elegant, şi pot avea o vârstă diferită.