Postul de televiziune Prime TV s-a ales cu avertizare publică. Aceasta a fost aplicată în urma unei autosesizări CCA cu privire la filmul documentar „Ucraina în flăcări” difuzat la postul de televiziune respectiv în luna februarie, transmite IPN.

Potrivit raportului de monitorizare realizat de CCA, s-au atestat mai multe derogări de la Codul Audiovizualului, ca rezultat consumatorul nu şi-a putut forma o opinie obiectivă asupra evenimentelor reflectate.

Inclusiv, mai multe posturi de televiziune s-au ales cu amendă în valoare de cinci mii de lei pentru neprezentarea la timp la Consiliul Coordonator al Audiovizualului a rapoartelor de activitate pentru anul 2016. Este vorba de posturile TV Rain, AFilm, RTR Moldova şi postul Radio 7. În cazul postului de televiziune MBC şi a postului radio „Datina FM”, membrii CCA le-au oferit trei zile pentru prezentarea rapoartelor.

În cadrul aceleiași ședințe, din 8 iunie, CCA a votat retragerea licenței de emisie a posturilor de televiziune OTV şi Stil TV pentru derogări repetate de la prevederile Codului Audiovizualului.

Sursa: IPN