Șoferul de 48 de ani care la sfârșitul lunii februarie a spulberat doi cicliști minori la Stăuceni, unul dintre care ulterior a decedat la spital, rămâne în arest pentru încă 30 de zile. Judecătoria Chișinău a dat curs solicitării procurorilor și a prelungit măsura preventivă aplicată în privința individului.

De menționat că bărbatul este învinuit de încălcărea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, fapt ce a dus la decesul unei persoane. Mai exact, bărbatul, fiind privat de dreptul de a conduce mijloace de transport, intenționat s-a urcat la volanul unui automobil, după care s-a pornit spre Stăuceni. În timpul deplasării, conducătorul auto nu a manifestat prudența sporită la trafic și a lovit doi cicliști de 13 ani care se deplasau regulamentar pe marginea carosabilului în aceeași direcție.

În rezultatul producerii accidentului rutier, unui minor i-au fost cauzate leziuni corporale medii, iar celălalt minor, în urma traumelor suferite, a decedat peste trei zile la spital.

La începutul lunii aprilie, Procuratura municipiului Chișinău a anunțat despre finalizarea urmăririi penale și expedierea în instanța de judecată a cauzei penale.

Deschide și: Accidentul de la Stăuceni // Șoferul care a spulberat ciclistul de 13 ani nu-și recunoaște vina. Dosarul, trimis în judecată