Mihai Murzac, ex-Procurorul General interimar a fost reținut de PCCOCS în colaborare cu SPIA din cadrul MAI pentru că ar fi luat mită ca să influențeze punerea sub învinuire a unei persoane arestate în dosarul „terenurilor înstrăinate” de la Colegiul de Viticultură şi Vinificaţie (CVV), în care a fost reținut și fostul ministru al Agriculturii Eduard Grama.

Procurorul PCCOCS, Vasile Golban a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că persoana a estorcat 45 de mii de euro pretinzând că poate influența punerea sub învinuirea a unei persoane, arestate în dosarul ce se referă la terenurile CVV din comunca Stăuceni.

„Bani au fost transmiși sub controlul procurorilor cu suportul SPIA din cadrul MAI. După transmiterea banilor au fost efectuate percheziții minuțioase unde au fost ridicate telefoane mobile”, a declarat Golban care a precizat că fiul ex-procurorului a încercat să ascundă banii primiți drept mită. 

De asemenea, procurorul Vitalie Busuoic a declarat că „persoana reținută a refuzat să de-a declarații însă la finele perchezițiilor s-a arătat predispus de a colabora”.  

„Cei care au primit banii au încercat să-i ascundă însă în urma perchezițiilor care au durat aproape 10 ore, aceștia au fost găsiți”, a adăugat Busuoic.

-------- Amintim că cinci persoane de la Colegiul Naţional de Viticultură şi Vinificaţie sunt acuzaţi într-un dosar penal finalizat şi remis instanţei de Procuratura Anticorupţie de însuşire a bunurilor instituţiei. Potrivit actului de învinuire, pe parcursul anilor 2012 – 2016, cei în cauză, printre care şi fostul jurist al Colegiului, ar fi încercat să intre în posesia a 5 bunuri imobile ce aparţineau CNVVC, folosind decizii de judecată false.

Ulterior tot în acest dosar a fost reținut și Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Eduard Grama. ---------