Primăria municipiului Chişinău anunţă că în această dimineaţă a fost reluat procesul de evacuare a deşeurilor menajere de pe platourile de acumulare din oraş. Gunoiul menajer se transportă în continuare la depozitul de stocare a deşeurilor menajere solide din str. Uzinelor, potrivit unui comunicat al administrației municipale locale.

---O decizie în acest sens a fost adoptată în cadrul ședinței din seara zilei de ieri a Comisiei Republicane pentru Situații Excepționale, convocată de prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip.

În urma negocierilor dintre reprezentanții Guvernului Republicii Moldova, Primăriei municipiului Chişinău şi locuitorii comunei Bubuieci, s-a convenit asupra evacuării deșeurilor menajere din capitală la depozitul de stocare a deşeurilor din str. Uzinelor, pentru 30 de zile. În perioada de referință, municipalitatea va identifica o altă locație pentru evacuarea și depozitarea deșeurilor. 

----Pentru evacuarea cât mai rapidă a deșeurilor menajere acumulate în ultimele zile, Întreprinderea Municipală Regia „Autosalubritate” a mobilizat 64 unități de transport și 170 de muncitori, care vor interveni în toate sectoarele capitalei. Pe parcursul zilei de astăzi, angajații regiei vor efectua câte două rute la fiecare platou de gunoi. 

De asemenea, au fost mobilizate și serviciile Direcției generale locativ-comunale și amenajare, care vor interveni prioritar în zona centrală a capitalei pentru deblocarea accesului la platourile de acumulare a gunoiului. După evacuarea deșeurilor vor fi efectuate lucrări de deratizare și dezinfectare a platourilor și a zonelor adiacente.