Premierul, Pavel Filip, a declarat în cadrul unui breafing de presă, că de mâine începe evacuarea deșeurile din Chișinău. Declarația a fost făcută după ședința Comisiei Situații excepționale, care a fost convocată la recomandarea Ministerului Sănătății și Ministerului Mediului.

Şeful Executivului spune că a fost informat despre faptul că  există riscul ca gunoiul neevacuat din Capitală să genereze o epidemie şi a catalogat situaţia ca fiind una excepţională.

„Este o problemă pornită de mai mulți ani și a fost catalizată de factorii de decizie de la primărie, este o problemă ce ține de responsabilitatea primăriei, nu a Guvernului. Şedința a avut loc la inițiativa Ministerului Sănătății și a Ministerului Mediului. Este riscul să avem o situație de epidemie, de patru zile nu se mai scoate gunoiul. Am avut discuții cu locuitorii din Bubuieci şi cu părere de rău situația este una excepțională. Am format un grup de lucru care ne va prezenta ce se întâmplă cu deșeurile în următoarele zile. Am identificat niște soluții de scurtă durată, dar de mâine deșeurile vor fi evacuate, ziua de mâine și poimâine. Ulterior, ar trebui să lucrăm foarte mult de comun acord cu primăria”, a spus premierul.

---------Deşeurile menajere din curţile blocurilor municipiului Chișinău nu sunt evacuate de patru zile. Medicii specializați în probleme epidemiologice susțin că acest lucru poate afecta atât mediul înconjurător cât și sănătatea locuitorilor capitalei. Ba mai mult, un angajat al Centrului Național de Sănătate Publică declară că acest lucru este consecința iresponsabilității atât a autorităților publice locale cât și a celor centrale.