Cu ocazia împlinii a 25 de ani de la înființarea Poliției de Frontieră a Republicii Moldova, în orașul Soroca a avut loc un eveniment în cadrul căruia s-a semnat instituirea controlului comun moldo-ucrainean la două puncte de trecere.

Este vorba despre controlul comun la punctul de trecere Palanca - Maiaki Udobnoe și Griurgiulești – Reni, ambele puncte de trecere neaflându-se pe segmentul transnistrean al frontierei de stat.

În punctul de trecere internațional Palanca – Maiaki Udobnoe, controlul vamal comun se va realiza la de partea Republicii Moldova, în punctul de trecere Giurgiulești-Reni va fi organizat pe teritoriul Ucrainei. Protocolul privind instituirea controlului comun a fost semnat între Poliția de Frontieră și Serviciul Grăniceri al Ucrainei.  

În cadrul evenimentului a răsunat imnul Poliției de Frontieră care a fost interpretat în sediul Cetatății Soroca. Oda străjerilor frontierei de stat a fost interpretată de cântărețul Ion Rață, el fiind și autorul melodiei, iar versurile aparțin textierului Iurie Bădicu.