La blocarea autospecialelor Regiei Autosalubritate în Bubuieci au participat nu doar locuitorii comunei, ci și cei din sectoarele Botanica și Ciocana ale municipiului Chișinău. Informația ne-a fost confirmată de primarul localității, Ion Șaranuț. Totodată, el dezminte informația precum că la protest ar fi participat masiv și reprezentanții unor formațiuni politice. În acest sens el a exemplificat doar câteva cazuri.

Am anunțat politicienii că nu au ce căuta aici, între protestatari. Ce ține de prezența persoanelor care nu domiciliază în Bubuieci - este adevărat. Problema deșeurilor afectează inclusiv sectoarele Botanica și Ciocana ale capitalei. Locuitorii din aceste sectoare s-au alăturat și ei la blocarea autospecialelor. Este o problemă comună”, a declarat el reporterului Deschide.MD.

Ce ține de prezența unor politicieni, Ion Șaranuț a declarat că printre protestatari a fost observat fostul președintel al Organizației Teritoriale Chișinău a Platformei DA, Nicolae Gîrbu, care domiciliază în sectorul Botanica, și liberalul Victor Duca.

Despre Duca, îmi spunea cineva că este de la o formațiune politică, dar nu cunosc exact”, a menționat el.

----Amintim că zilele trecute autorităţile le-au promis oamenilor că până la sfârşitul lui septembrie 2017 va fi amenajată o stație de epurare a apelor reziduale. Până atunci însă, aceştia trebuie să deblocheze accesul spre groapa de gunoi. Localnicii nu au fost de acord cu această soluţie şi au spus că vor continua să protesteze.

Deşeurile menajere din curţile blocurilor nu sunt evacuate de patru zile, de când oamenii din localitatea Bubuieci au blocat accesul spre groapa de gunoi. Aceştia spun că nu mai pot suporta mirosul urât şi cer rezolvarea problemei.

Medicii specializați în probleme epidemiologice susțin că acest lucru poate afecta atât mediul înconjurător cât și sănătatea locuitorilor capitalei. Ba mai mult, un angajat al Centrului Național de Sănătate Publică declară că acest lucru este consecința iresponsabilității atât a autorităților publice locale cât și a celor centrale.