După ce pe două adrese de internet au fost publicate zeci de screnshot-uri ale unei pretinse corespondențe a lui Renato Usatîi, politicianul vine cu un comentariu în care susține că acestea sunt trucate. Într-o apariție video în cadrul conferinței de presă de astăzi a conducerii „Partidului Nostru”, Usatîi a spus că orice cetățean care va intra în programul viber și va face o comparație între cum arată mesajele publicate pe internet și cele din telefonul său, va înțelege că acestea sunt false.

Parcă totul arată normal, dar vreau să vă atrag atenția supra unui fapt. Vedem că într-un mesaj este scris „Last seen 2 min ago”. Această frază este folosită doar în WatsApp. În Viber ea nu există... La fel, nicăieri nu-i afișat operatorul. Apare doar 3G. Trebuie adăugat Orange, Moldcell sau MTS. Nu poate fi doar 3G”, a menționat el.

   

 

Amintim că pe două adrese de internet au fost publicate zeci de screnshot-uri ale unei pretinse corespondențe a lui Renato Usatîi. Discuțiile sunt purtate pe e-mail, dar și pe unele aplicații mobile cum ar fi viber sau whatsapp. Aceste discuții au fost publicate în ziua în care Usatîi anunța ca va publica un documentar compromițător despre Vlad Plahotniuc.

----Din corespondența, autenticitatea căreia nu a fost deocamdată confirmată, se înțelege că Usatîi vorbea cu apropiați de-ai săi despre înregistrările video ale Nataliei Morari cu Chiril Lucinschi, despre plățile pe care trebuie să le facă unor analiști și unor instituții de presă printre care Ziarul National, Unimedia și ZDG.

În alte discuții, Usatîi ar vorbi cu Mark Takciuc despre anumite strategii de partid, una dintre ele fiind susținerea parțială a parcursului european și apropierea de Maia Sandu.

Or, de exemplu cu Alexandr Petkov, unde cei doi discută despre faptul că PN trebuie să se țină aproape de Andrei Năstase și Maia Sandu și că acest lucru se face cu consimțământul lui Victor și Viorel Țopa.