(UPDATE). Ofițerul de presă al Poliției Capitalei, Adrian Jovmir: „Inspectoratul de Poliție Buiucani neapărat va întreprinde măsuri în legătura cu aceste acțiuni. Trebuie de stabilit toate circumstanțele, cât de grave sunt ele, ce prejudicii au fost aduse. Este nevoie și de poziția oficială a administrației sediilor. Ulterior se va da o apreciere juridică în legătura cu cele două cazuri”.

Un grup de reprezentanți al Partidului Liberal „le-a întors datoria” socialiștilor care în această dimineață au amplasat mai multe pungi cu gunoi la sediul central al PL, de pe strada Nicolai Iorga din Chișinău. Liberalii au venit la oficiul central PSRM, de pe strada Serghei Lazo, unde le-au returnat pungile cu gunoi.

Dăm Dodonului ce este al Dodonului. Dodon la tomberon!”, a scris pe pagina sa de Facebook purtătorul de cuvânt al PL, Ion Pușcaș.

Amintim că în această dimineață un grup de membri și susținători al Partidului Socialiștilor a venit la oficiul central al Partidului Liberal cu mai multe pungi pline cu deșeuri. Prin astfel de acțiune, socialiștii au acuzat conducerea PL de faptul că ar fi vina lor de neevacuarea deșeurilor din Capitală.

----Purtătorul de cuvânt al PL, Ion Pușcaș, a ieșit să discute cu grupul de protestatari. Drept rezultat, între liberal și consilierul municipal s-a iscat o ceartă.

Zilele trecute autorităţile le-au promis oamenilor că până la sfârşitul lui septembrie 2017 va fi amenajată o stație de epurare a apelor reziduale. Până atunci însă, aceştia trebuie să deblocheze accesul spre groapa de gunoi. Localnicii nu au fost de acord cu această soluţie şi au spus că vor continua să protesteze.

Deşeurile menajere din curţile blocurilor nu sunt evacuate de patru zile, de când oamenii din localitatea Bubuieci au blocat accesul spre groapa de gunoi. Aceştia spun că nu mai pot suporta mirosul urât şi cer rezolvarea problemei.