Un grup de membri și susținători al Partidului Socialiștilor (PSRM) a venit astăzi la oficiul central al Partidului Liberal (PL) cu mai multe pungi pline cu deșeuri. Prin astfel de acțiune, socialiștii au acuzat conducerea PL de faptul că ar fi vina lor de neevacuarea deșeurilor din Capitală.

Consilierul municipal Chișinău din partea PSRM, Victor Poleacov, a declarat că anume PL permite ca municipiul să se „scufunde” în gunoi.

Acest dezastru se transformă într-o catastrofă ecologică. Problema gunoiului este de mulți ani. Ea trebuia să fie de mult rezolvată... Conducerea Primăriei Chișinău, împreună cu cel care stă în arest la domiciliu [Dorin Chirtoacă], a promis locuitorilor municipiului Chișinău că problema va fi rezolvată în 45 de zile. A trecut acest termen. Niciun pas, nimic nu s-a făcut pentru a rezolva problema cu care se confruntă chișinăuienii”, a declarat el.

Consilierul a menționat că inacțiunile autorităților au dus la ceea ca municipiul Chișinău „  se transforme într-o gunoiște”.

Mihai Ghimpu a discutat cu toți conducătorii subdiviziunilor Primăriei municipiului Chișinău și i-a chemat să boicoteze serviciul. Înțelegem pentru ce se face. Ca apoi să iasă într-o conferință de presă și să spună: Stimați cetățeni, iată ce se face fără primarul nostru!”, a mai spus Poleacov.

Purtătorul de cuvânt al PL, Ion Pușcaș, a ieșit să discute cu grupul de protestatari. Între liberal și consilierul municipal s-a iscat o ceartă.

Dați un argument că așa, cum spuneți. O să vină timpul și o să vă măture de aici pe toți socialiștii”, a strigat Pușcaș.

Amintim că zilele trecute autorităţile le-au promis oamenilor că până la sfârşitul lui septembrie 2017 va fi amenajată o stație de epurare a apelor reziduale. Până atunci însă, aceştia trebuie să deblocheze accesul spre groapa de gunoi. Localnicii nu au fost de acord cu această soluţie şi au spus că vor continua să protesteze.

Deşeurile menajere din curţile blocurilor nu sunt evacuate de patru zile, de când oamenii din localitatea Bubuieci au blocat accesul spre groapa de gunoi. Aceştia spun că nu mai pot suporta mirosul urât şi cer rezolvarea problemei.