Fostul deputat Vladimir Andronachi se va afla în continuare în izolator. Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au admis parțial solicitarea procurorilor și au prelungit pentru încă 20 de zile măsura preventivă sub formă de arest preventiv, aplicată fostului parlamentar.

Procuratura Anticorupție anunță că nu este de acord cu hotărârea respectivă și o vor contesta la Curtea de Apel Chișinău. Mai exact, acuzatorii de stat cer prelungirea arestului pentru 30 de zile.

Vladimir Andronachi a fost reținut la 2 noiembrie 2022. La moment, în privința lui a fost aplicată și prelungită măsura preventivă, arestarea preventivă, care expiră pe data de 21 aprilie 2023.

Anterior, Procuratura Anticorupție anunța despre expedierea în judecată a cauzei penale în privința lui Andronachi. Acesta este acuzat de escrocherie și spălare de bani în proporții deosibit de mari în dosarul „Frauda bancară” prin participație complexă în calitate de organizator, instigator și autor în interesul unei organizații criminale precum și a unui complice, acuzat de săvârșirea infracțiunii de spălare a banilor prin complicitate, în proporții deosebit de mari, în interesele grupului criminal parte a organizației criminale. Prejudicul financiar adus statului a fost estimat la 26 milioane de lei, precizează procurorii.

Deschide și: Dosarul „Frauda bancară”// Fostul deputat democrat Vladimir Andronachi va compărea pe banca acuzaților